Hoe gaat de behandeling?
Bij je eerste afspraak voor PMU heb je eerst een intake. We maken kennis en we bespreken eventuele bijzonderheden. In dit gesprek word je geïnformeerd over permanente make-up, nazorg en eventuele risico’s. Na het ondertekenen van het toestemmingsformulier, neem je plaats op de behandelstoel. Dan teken ik de gewenste lijn met een speciaal potlood op je ooglid. Pas als je helemaal tevreden bent met de tekening begin ik met het pigmenteren. De behandeling duurt zo’n 1,5 tot 2 uur.
Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. De eerste dagen zal de PMU donkerder zijn dan je had verwacht. Dit komt omdat de behandeling een wond is en eigenlijk een schaafwond is. Bloed gemengd met wondvocht zorgt voor de donkere kleur, ook zal er een korstje ontstaan, dit is alleen maar goed en hoort bij het genezingsproces.
Nazorg
De oogleden kunnen na de behandeling licht gezwollen zijn. De kleur zal ongeveer 40% donkerder zijn dan het eindresultaat.
Houdt er ook rekening mee dat je de dag erna (tot 3 dagen, verschilt per persoon) wat dikkere oogleden kunt hebben. Dit trekt vanzelf weg gedurende de dag. Je mag 7 dagen geen make-up op je ogen.
Verdere uitleg over de nazorg geef ik je mee na de behandeling.
Is de behandeling pijnlijk?
Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar ik probeer eventuele pijn tot een minimum te beperken. Door de juiste techniek en goede producten is deze behandeling niet pijnlijk, klanten ervaren eerder een trilling op het ooglid. De pijngrens van iedereen is uiteraard verschillend. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat circa 95% van mijn klanten een behandeling eerder als ‘irritant’ ervaart dan als pijnlijk.
Indien gewenst, kun je een uur voor de behandeling 2 stuks paracetamol innemen. (Let op: geen aspirine!)
Het verschil tussen tatoeëren en permanente make-up!
Permanente make up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie vervagen.
Bij de wenkbrauwen is een touchup eerder nodig dan bij een eyeliner. Bij Microblading blijft het pigment zo’n 2 jaar zitten en zal geleidelijk vervagen. Gemiddeld komt een klant na 6-18 maanden terug voor een touch-up. Dit verschilt echt per persoon per huidtype.
Het ooglid is de dunste huid van je gezicht vandaar dat de eyeliner in tegenstelling tot de wenkbrauwen permanenter zal zijn. Eyeliner heeft dus het voordeel dat het nooit echt weg zal gaan. Het mooiste resultaat is tussen 1,5 en 5 jaar. Daarna zal de kleur vervagen, lichter worden. Dit blijft er natuurlijk uitzien. Je kunt dan altijd kiezen voor een opfris / touchup behandeling.
Veiligheid
Brows by Anika voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van het verplichte certificaat van de GGD voor permanente make-up en heeft een vermelding op de website van
www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Dit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt.
Waar moet je vooraf rekening mee houden?
- je mag tijdens de behandeling geen lenzen in. 24 uur na de behandeling kunnen de oogleden gezwollen aanvoelen, het is niet raadzaam om lenzen in te doen omdat de oogleden nog gezwollen kunnen zijn.
- geen wimperextensions, minstens 48 uur van te voren verwijderen. Zeker 2 weken wachten met opnieuw zetten. (Na de nabehandeling!)
- geen mascara (zeker geen waterproof mascara) aanbrengen op de dag van behandeling.
- liever 2 uur van te voren geen koffie drinken
- 24 uur van te voren geen alcohol of drugs en wimperserum gebruiken.
- geen aspirines of bloedverdunners innemen op de dag van de behandeling.
Wanneer is behandeling niet mogelijk:
* Niet tijdens de zwangerschap.
PMU wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn.
*Liever niet bij diabetespatiënten.
Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties en daarom is het af te raden of er moet extra veel aandacht besteed worden aan goed ontsmetten. (Behandeling kan in overleg met de arts.)
*Overige contra-indicaties zijn: hemofilie, hepatitis, aids, huidkanker, eczema, wondjes en het gebruik van bloedverdunners.
Ook tijdens een chemokuur wordt behandeling afgeraden, het kan uiteraard wel ervoor of 6 maanden na de laatste kuur.